Istoric

Din 1996 scriem istorie în IT-ul românesc – și nu numai.

Grupul SoftNet are o istorie bogată de inovații și afaceri de succes de la înființarea sa, în 1996. Puteți parcurge mai jos o cronologie a evenimentelor marcante din istoria SoftNet.

1996

Se înființează SoftNet Services.

Prima companie din grup a fost dintotdeauna incubatorul pentru noi idei de business și rămâne și azi furnizorul de servicii de management și consultanță pentru companiile de IT din grup – și nu numai.

2000-2006

Lansarea SoftNet Development & Consulting (SDC).

SoftNet D&C (SDC) a fost ani la rând un jucător principal pe piața de software B2B, unde a dezvoltat programe și aplicații IT&C pentru clienți locali și internaționali.

Cu o echipă de înaltă competență de circa 50 de oameni, SDC a furnizat soluții către clienți din sectoarele financiar, energetic și guvernamental, beneficiind de importante parteneriate cu giganți IT – inclusiv fiind primul Premier Software Business Partner al IBM în România. SDC a fost achiziționată de către un partener strategic în 2006, printr-o tranzacție intens prezentată în presa economică a vremii.

2001-2022

Apariția unei noi companii din incubatorul SoftNet.

eServGlobal Telecom Romania (eSGTR) a fost construită ca un joint-venture deținut în părți egale de SoftNet și de eServGlobal, o companie de software specializată în dezvoltarea de platforme de tranzacții financiare pentru operatorii de telecomunicații.

Cu o echipă ce a atins 100 de membri în perioada de vârf a activității, eSGTR a reunit dezvoltatori de software, arhitecți, manageri d e proiect și specialiști în asistență clienți care operau la nivel global, pe trei niveluri, 24 de ore din 24. Echipa din București a asistat clienți din EMEA, America de Sud și Asia-Pacific. SoftNet a ieșit din acest parteneriat în 2022.

2023

Se lansează K2 Alpha.

K2 Alpha este un nou joint-venture, dezvoltat în coproprietate cu compania britanică K2 Corporate Mobility, liderul absolut al acestei industrii în Europa. K2 Alpha a început operațiunile în primăvara anului 2023 și caută să se dezvolte rapid, crescând o echipă de până la 25-30 de ingineri, într-o primă etapă.